Tartalom megjelenítő

null b) Bevételezés szállítólevélre/számlára

Bevételezés: ezzel gombbal lehetséges a bevételezés, beszerzést jelent, ez történhet szállítólevélre vagy számlára.
Szállítólevélre történő bevételezés esetén további két lehetőség van. Történhet új szállítólevélre vagy nyitott szállítólevélre az adott termék bevételezése.

Új szállítólevél: itt megtörténik a beszállító kiválasztása, az azonosító és dátum megadása után továbblépés a Tovább gombbal, ahol kikeressük az általunk bevételezésre szánt nyersanyagot, hozzárendelve tételszámot, kiválasztjuk a kiszerelést és megadjuk a darabszámát, illetve, hogy mennyi az egységára, ezután az ÁFA kiválasztása, majd Hozzáadás és Mentés.

Nyitott szállítólevél: itt egy létező szállítólevél azonosítóját kell megadni, majd Tovább, itt a meglévő nyersanyagokhoz tudunk még hozzáadni további nyersanyagokat, azok tételszámait és azok kiszerelését és darabszámát, majd az ÁFA értékét, ezután Hozzáadás és Mentés.

Számlára történő bevételezés esetén is szintén további két lehetőség van, lehet új számla vagy nyitott számla.

Új számla: itt ki kell választani a beszállítót, majd megadni az azonosítóját, ezután a számla teljesítésének dátumát, majd a kiállításának dátumát lehet megadni, a fizetési határidőt lehet megadni és a fizetés módját, majd Tovább, ahol kikeressük az általunk bevételezésre szánt nyersanyagot, hozzárendelve a tételszámot, kiválasztjuk a kiszerelést és megadjuk a darabszámát, illetve, hogy mennyi az egységára, ezután az ÁFA kiválasztása, majd Hozzáadás és Mentés.

Nyitott számla: itt egy létező számla azonosítóját kell megadni, majd Tovább, itt a meglévő nyersanyagokhoz tudunk még hozzáadni további nyersanyagokat, azok tételszámait és azok kiszerelését és darabszámát, majd az ÁFA értékét, ezután Hozzáadás és Mentés.